Sivut

sunnuntai 20. tammikuuta 2019

Tunnetko jo itsesi?

Rentoutusohjaajan yksi tärkeimmistä työkaluista on itsensä tunteminen. Sitä kautta pystyy parempaan vuorovaikutukseen ympärillä olevien ihmisten kanssa. Sama pätee myös työpaikoilla ja esimiestyöskentelyssä.

Mentaali- ja sensovalmentaja Jouko Mikkola käyttää itsetuntemuksen avaamiseen neurotieteitä. Testauksen aikana ihmisen keho kertoo reaktioillaan, mitkä ovat mm. kullekin ominaiset luonteenpiirteet ja synnynnäiset vahvuudet. Kun esimerkiksi kunkin tiiminjäsenen henkilökohtaiset ominaisuudet ovat selvillä:
  1. kommunikointi ja tiimin motivointi helpottuvat
  2. yksilökohtainen työskentele kuluttaa vähemmän energiaa
  3. ristiriidat vähenevät ja
  4. pystytään estämään työuupumusta.
Koulutuspäivän toisena puhujana oli toiminnan kehittäjä Anne Talvitie. Hänen esityksestään kävi selväksi nykyisten tutkimusten tulos, jonka mukaan ihmisen toiminnasta on tiedostetun mielen (järjen) ohjaamaa vain 0,04% ja se pystyy käsittelemään tietoa 50 bit/s. Sitä vastoin alitajunta pystyy käsittelemään 11 miljardia bit/s. Tämän tiedon valossa on selvää, että halutut muutokset on ohjattava alitajunnan kautta, jotta ne saadaan toteutumaan.

Alitajunta sitä vastoin pitää mielikuvista; se haluaa tietää, miltä jokin asia tuntuu, näyttää, kuulostaa, tuoksuu, sen täytyy saada tieto ja uusi suunta palasteltuna hyvin pieniksi palasiksi ja sen täytyy samaistua johonkin jo olemassa olevaan. Rentoutusohjaajan tehtävä on luoda näitä mielikuvia, metaforia ja toimia "oivalluttajana". Metafora rinnastaa kaksi asiaa toisiinsa tai yhdistää ne, ja se sisältää sanoman, joka on merkityksellinen asiakkaalle vain siltä osin kuin on hänelle tarpeen.

Rentoutusta vahvistetaan usein suggestioilla, joiden vaikutus perustuu toisaalta alitajuisten voimavarojen ja toisaalta tietoisuuden ja tajunnan välisen vuorovaikutuksen aktivoitumiseen. Suggestiot ovat asiakkaalle konkreettisia apuvälineitä, jotka hän voi antaa sisäiselle puhujalleen. Ne ovat sanavalinnaltaan vain kuulijan ymmärrettävissä ja sopivat kuulijan kielimaailmaan. Niiden on oltava uskottavia, sisällöltään selkeitä, yksiselitteisiä ja mahdollisia. Suggestioiden täytyy toteutuakseen muuntua mielikuvaksi, jotka toimivat juuri vastaanottajan ajatusmaailmassa.

Rentoutusvalmentajakoulutuksen ensimmäisen osan viimeisenä koulutusviikonloppuna 16.-17.2.2019 Hämeenlinnassa harjoitellaan rentoutushetkiä aidoissa asiakastilanteissa. Jos siis haluat kokeilla ilmaiseksi, mitä voit itse saada rentoutuksesta, ota yhteyttä joko minuun tai koulutuksen vetäjään mentaali- ja sensovalmentaja Jouko Mikkolaan. Käyntikerralle on hyvä varata aikaa 1 h, ja vastineeksi pyydämme palautetta annetusta rentoutuksesta. Ole nopea, koska vain 4 ensimmäistä vapaaehtoista pääsevät mukaan.

Ota yhteyttä!

Henna Hänninen
puh.: 0400553732 (puhelut iltaisin klo 17-20)
email: hehinpostia@gmail.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti