keskiviikko 10. toukokuuta 2017

Kaaoksen hallintaa, kiitos

Hei, mitä kuuluu? Se on kysymys, jolla keskustelu on hyvä aloittaa. Vastaus antaakin sitten jo hieman pohjaa, mihin suuntaan keskustelussa kannattaa lähteä. Suomalaisten kesken kysymyksellä onkin vielä enemmän painoarvoa kuin monissa muissa maissa, joissa kysymys kuuluu small talkiin. Suomalaiselta vastaajalta saa myös useimmiten rehellisen vastauksen; kun alamme puhua, puhumme aikaa säästelemättä ja vain asiaa.

Itse sain juuri käsiini suoraan painosta tulleet, uudet käyntikortit. Ylpeänä voin mainita, että niihin on painettu sanat Yrittäjä - Control management. Näissä sanoissa piilee lupaus isojen ja pienempien asioiden hallintaan. Se voi olla toiminnan yhden osa-alueen organisointia, tietyn aikavälin projektin johtamista mutta myös yhdessä suunnittelua. Tarkoituksena on antaa yrittäjälle tai yritykselle mahdollisuus keskittyä oman erityisosaamisensa ja intohimonsa toteuttamiseen. Ja se, mikä toiselle näyttäytyy kaaokselta tai hallitsemattomalta, itselle vieraalta tehtävältä, voi olla toisen intohimon kohde.

Niinpä odotankin innolla tulevia tapahtumia  yrittäjien kesken, kun pääsen kuulemaan ajatuksia, miten muilla menee, miten he esimerkiksi ovat järjestäneet itselleen kesälomaa, onko liiketoiminta menossa ylöspäin vai junnaako se paikallaan tai onko esimerkiksi markkinoinnissa tai viestinnässä haasteita. Sitä tietysti toivon, että yksinyrittäjillä on olemassa oma tukiverkkonsa ja mm. noita edellä mainitsemiani asioita on ääneen pohdittu aiemminkin. Mutta kun siis kuulet kysymyksen Hei, mitä kuuluu?, annetaan keskustelun soljua, ja ehkä molemmat löydämme uusia katsantokantoja asioihin ja erilaisia - yhteisiäkin - mahdollisuuksia liiketoimintoihimme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti