sunnuntai 7. elokuuta 2016

Tiimi toimii

Kesä on siitä hyvää aikaa, että ihmiset liikkuvat paljon enemmän, ja niinpä tulee vaihdettua paljon myös ajatuksia leppoisissa kesätapaamisissa. Yhden kätevimmistä vinkeistä sain 30 henkilöä työllistävältä yrittäjältä, joka on saanut luotua ympärilleen toimivan ja luotettavan tiimin auttamaan yrityksen pyörittämisessä. Yrittäjien ja päättävien toimihenkilöiden työpäiviin tulee varmasti lukuisia keskeytyksiä ja muutoksia siihen, miten itse oli aamulla ajatellut päivän etenevän. Muutoksia ja uusia asioita pitäisi muistaa, ennen kuin ne pääsee tekemään. Edellä mainitussa yrityksessä tämä asia oli toteutettu niin, että tiimin jäsenet olivat luoneet Whatsapp-ryhmän. Kun kesken suorittavan työn tulee joku mieleenpainettava asia, he lähettävät sen ääniviestinä tiimille eli kirjoittamisen sijaan puhuvat sen samantien muille. Kätevää, kun tiimiläiset ovat päivän aikana fyysisesti eri paikoissa ja homma tulee heti delegoitua eikä asia unohdu päivänpäätteeksi!

(He, kenelle Whatsapp on vielä tuntematon, kerrottakoon, että se on puhelimeen itse ladattava ohjelma, joka toimii kuin tekstiviestien lähetys, mutta on käyttöominaisuuksiltaan laajempi ja edullisempi, koska se toimii internetin välityksellä.)

Toinen itselläni kokeilussa oleva työkalu on Dropbox. Dropbox on internetissä toimiva ohjelma, jonka avulla halutut henkilöt voivat jakaa ja muokata tiedostoja ilman, että niitä tarvitsee lähettää esim. sähköpostin liitteenä. Tällöin jokainen tiimin jäsen pystyy näkemään viimeisimmän version dokumentista ja halutessaan kommentoida sitä.

Itse olen Dropboxin käyttäjänä vasta lapsen kengissä. Yksinkertaisena esimerkkinä voin siis kertoa, että olemme suunnitelleet toimeksiantajayrityksen kanssa asiakashankintakampanjaa. Meidän tapauksessamme Dropboxiin on ladattuna Word-tiedosto, jonka sisällöstä olemme käyneet siellä keskustelua, ja voimme muuttaa ja lisätä siihen tarvittavaa tekstiä.

Näiden molempien ohjelmien käyttö vaatii minimissään älypuhelimen ja siinä käytössä olevan nettiyhteyden sekä kokeilevaa mieltä. Ja koska itse vasta aloittelen näiden ohjelmien ja toimintatapojen käyttöönottoa, kuulen mielelläni kokeneempien kommentteja ja vinkkejä näistä ja muista vastaavanlaisista palveluista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti