tiistai 6. joulukuuta 2016

Kaksin aina kaunihimpi

Mitä kuuluu, yrittäjä: Onko vuosi ollut suksee ja mistä saavutuksista pitäisi huutaa myös muille? Vai tuntuuko, että joskus olisi ollut tarvetta saada muutosta aikaan, mutta se on jäänyt ajan tai voimien puutteen vuoksi puolitiehen?

Kerron tässä muutamia ajatuksia, miten HeHin toimistolla ensi askeleet ovat menneet. Ihan ensimmäiseksi täytyy mainita, että liitin yrityksen hetimiten Suomen Yrittäjien jäseneksi. Siihen oli parikin syytä: mm. verkostoituminen ja koulutusmahdollisuudet. Syksyn aikana olen vaihtanut kuulumisia vanhojen yritystuttavien kanssa ja saanut kohdata uusia mielenkiintoisia kontakteja. Nämä kaikki ovat tuoneet ideoita ja vinkkejä liiketoiminnan suunnalle.

Koulutuksesta olen saanut hyviä eväitä, joista moni odottaa vielä täytäntöönpanoa. Ehdottomasti paras muistutus on ollut tunnistaa ensin omat henkilökohtaiset luonteenpiirteensä. Ja vaikka eniten olen syksyn aikana saanut oppia Mental management -aihepiiristä, sitä voinee hyvin hyödyntää myös markkinoinnin näkökulmasta. Suurin osa ihmisistä suhtautuu uusiin asioihin ja muutoksiin varauksella, joten kysytäänkin kekseliäisyyttä, miten yritys tai johtaja saa viestinsä läpi ja saadaan “työyhteisö tekemään työtä yhdessä yhteiseen maaliin” (aihe FT Rita Ahvenniemen 29.11.2016 pitämästä koulutuksesta).

Yrittäjillä on helposti taipumus kuvitella, että on pärjättävä yksin. Näin kirjoittaa myös Sanna Jylänki blogikirjoituksessaan Yrittäjä, oksettaako? Senpä vuoksi onkin ollut vapauttavaa sisäistää, että yhtä hyvin niin oman toimintatavan kuin yrityksenkin muutokseen tarvitaan tueksi muita ihmisiä, mielipiteitä, näkökulmia, muiden vinkkejä ja ohjeistusta. Niinpä paras uusiosana, jonka olen kuullut tänä syksynä, on kaksinyrittäjä, jonka pitäisi korvata sana yksinyrittäjä. Kahdella on aina enemmän ideoita ja annettavaa kuin yhdellä.

Haluan näin loppuvuodesta kiittää kaikkia teitä, jotka olette antaneet hyviä vinkkejä nuoreen yritystoimintaani ja luottaneet työtehtäviänne HeHin toimistolle. Ja koska rentoutuminen on olennainen osa hyvinvointia ja tukee näin ollen myös yrityksen menestymistä, toivotan joulurauhaa kaikille yrittäjille!